Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

 Ha beköszönt a hűvösebb évszak, a legtöbb háztartásban előkerülnek a sütőtökök, és az őszi sütis receptek.

Házi sütik ismerős arcoktól

Ha nem szeretnél sütni, akkor mindenképpen ajánljuk, hogy látogass el szeptember 18-án, szombaton 7 órától az Öko Spájz hulladékmentes boltba Szekszárdon, a piactéren, ahol adalékanyagoktól mentes házi sütikkel várják az érdeklődőket. Kóstolásra is lesz bőven lehetőség.

Amennyiben azonban a sütögetés szerelmese vagy, hoztunk egy isteni, habkönnyű, cukormentes sütőtökös édességet.

Hozzávalók

  • 3 tojás

  • 30g eritrit

  • 225 g sütőtökpüré

  • 1 tk. citromlé

  • 120 g teljes kiőrlésű liszt

  • 5g sütőpor

  • 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék

  • A krémhez:

  • 2 ek. eritrit

  • 115 g krémsajt (Philadelphia)

  • 120 g cukrozatlan habtejszínhab (min 30%)

 

Elkészítés

  1. A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk, majd 220 fokos sütőben 30-40 perc alatt puhára sütjük.

  2. Összeállítjuk a tésztát. A sütőtököt lepürésítjük a tojásokkal majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is úgy mint a, citromlevet, a lisztet, a sütőport, a mézeskalács fűszerkeveréket és az eritritet.

  3. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát.

  4. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra és 10-15 percig sütjük.

  5. Amíg sül a sütemény elkészítjük a krémet.

  6. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta megsült-e. Ezt követően deszkára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt a tésztáról, és lapjával félbevágjuk.

  7. Megtöltjük a tésztát a krémmel, majd hűtőben legalább 1 órát hagyjuk dermedni.

  8. Szeleteljük, és végül tálaljuk.

  

Kép: haziasszonyoklapja.eoldal.hu