Ha beköszönt a hűvösebb évszak, a legtöbb háztartásban előkerülnek a sütőtökök, és az őszi sütis receptek.
Házi sütik ismerős arcoktól
Ha nem szeretnél sütni, akkor mindenképpen ajánljuk, hogy látogass el szeptember 18-án, szombaton 7 órától az Öko Spájz hulladékmentes boltba Szekszárdon, a piactéren, ahol adalékanyagoktól mentes házi sütikkel várják az érdeklődőket. Kóstolásra is lesz bőven lehetőség.
Amennyiben azonban a sütögetés szerelmese vagy, hoztunk egy isteni, habkönnyű, cukormentes sütőtökös édességet.
Hozzávalók
3 tojás
30g eritrit
225 g sütőtökpüré
1 tk. citromlé
120 g teljes kiőrlésű liszt
5g sütőpor
1 tk. mézeskalács fűszerkeverék
A krémhez:
2 ek. eritrit
115 g krémsajt (Philadelphia)
120 g cukrozatlan habtejszínhab (min 30%)
Elkészítés
A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk, majd 220 fokos sütőben 30-40 perc alatt puhára sütjük.
Összeállítjuk a tésztát. A sütőtököt lepürésítjük a tojásokkal majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is úgy mint a, citromlevet, a lisztet, a sütőport, a mézeskalács fűszerkeveréket és az eritritet.
Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát.
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra és 10-15 percig sütjük.
Amíg sül a sütemény elkészítjük a krémet.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta megsült-e. Ezt követően deszkára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt a tésztáról, és lapjával félbevágjuk.
Megtöltjük a tésztát a krémmel, majd hűtőben legalább 1 órát hagyjuk dermedni.
Szeleteljük, és végül tálaljuk.
Kép: haziasszonyoklapja.eoldal.hu