A fenti lakók című könyv fülszövege alapján egészen más sztorit képzeltem el, mint ami valójában a könyv lapjai által megelevenedett. Szerencsére még szuperebb történetet kaptam, mint amire számítottam. A regény cselekménye három szálon fut.

Három teljesen különböző, ám mégis egybefolyó történetet kapunk

Egyiken megismerkedünk Libbyvel, aki Chelsea egyik gazdag negyedében egy hatalmas házat örököl. Az ingatlant hatalmas rejtély övezi: évekkel ezelőtt holtan találtak benne egy házaspárt és egy ismeretlen férfit, pár szobával arrébb pedig egy egészséges, jól táplált csecsemőt. Viszont a házaspár másik két gyermeke nyomtalanul eltűnt. Libby eleinte akaratlanul, később teljes erőbedobással próbál rájönni a titkokra, melyeket öröksége rejt. A második szál Lucy életébe nyújt betekintést, akit elsőre nem is tudunk hova tenni, persze az elbeszélés előrehaladtával kiderül valójában ki ő és talán hozzá köthető a mű legnagyobb csattanója is. Végül a harmadik szálon egy fiú meséli el a Chelsea-i ház lakóinak életét. Általa tudunk meg talán a legtöbbet arról, hogy milyen események vezetnek egy társasági életet élő, jómódú család teljes behálózásához, életük feletti kontrolljuk elveszítéséhez.

Fordulatokkal teli

Izgalmas volt, ahogy a szálak egyre jobban összefonódtak, ahogy az eleinte inkább a rejtélyek megoldására fókuszáló történet átfordult egy jól kidolgozott, fordulatokkal teli thrillerré. Mindez háromszáz oldal alatt, unalmas részek vagy felesleges párbeszédek nélkül.

Nem volt nehéz megérteni a különböző szálakat és a cselekményeket

Az elbeszélés egyszerűen csak vitt magával, és ami mostanában számomra nagyon fontos lett, hogy a rengeteg fordulatával és a három perspektívájával együtt is könnyen lehetett követni.
Mindenkinek ajánlom, aki nem szereti az egyszerű és egyértelmű könyveket, hanem egy kis izgalomra vágyik.

 

Kép: 21.szazadkiado.hu