Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Gazdaság

Repül a, repül a…magyar (is)!

Több mint két év óta újra és nem is keveset. Áprilisban több mint 997 ezer utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ami a járvány kitörése óta eltelt 25 hónap legnagyobb forgalmát jelenti a Budapest Airport számára. 

A tavalyi év azonos időszakához képest a negyedik hónap 1400 (!) százalékos növekedést hozott, a húsvéti hosszú hétvégén hat százalékkal többen utaztak, mint a többi áprilisi napon – közölte a társaság.

Kitértek arra is, hogy áprilisban újraindultak a járatok Rigába, Tel-Avivba és Varsóba, és a nyári menetrendnek köszönhetően ismét közvetlenül elérhető Budapestről Korfu, Chania, Rimini, Palma de Mallorca, Rodosz, Zadar, Abu-Dzabi, Podgorica, Arlanda, Nantes, Burgasz, Stockholm és Alghero. Budapestről jelenleg 99 város 109 repülőterére lehet közvetlen járattal eljutni 31 légitársaság segítségével, a nyár folyamán pedig várhatóan tovább bővül a kínálat. 

A közlemény szerint a Budapest Airport légiáru-forgalma áprilisban a nemzetközi trenddel ellentétben 3,3 százalékkal nőtt, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a BUD Cargo City összesen 17 245 tonna árut kezelt. Mindeközben a világ légiáru-forgalma a távol-keleti lezárások és járattörlések miatt 8 százalékkal csökkent az év negyedik hónapjában.