A járványveszély idején kevesebb tanuló jelenlétében megvalósult a szekszárdi Baka Iskola fejlesztése. Megszépült, korszerűsödött az épület.  A műszaki átadás elkezdődött.  A folyamat maximum 30 napot vesz igénybe. Ezalatt van ideje a kivitelező szekszárdi SZ+C Stúdió Kft.-nek javítani az átadás során felmerülő hiányosságokat, melyek az első tapasztalatok alapján kisebb munkálatokat jelentenek.

TOP pályázaton 578 millió

E mellett további 250 millió forint PIP támogatás egészítette ki a beruházást. Elkészült az épület utólagos hőszigetelése, a régi nyílászárókat modern fém, illetve műanyagokra cserélték. Felújították a fűtési rendszert, illetve négyzónás hővisszanyerős szellőztető rendszert is kiépített a kivitelező, a lapostetőre pedig 50 KW teljesítményű napelemes rendszer került.

Megtörtént a bejárás

Gyurkovics János alpolgármester és Rácz Zoltán önkormányzati képviselő a napokban bejárást tett a helyszínen. 

Hétfőtől visszaáll a jelenléti oktatás, sőt egy napos osztálykirndulások is szervezhetők. A kis nebulók bizonyára örömmel térnek majd vissza a megszépült intézménybe. A munkálatokat segítette, hogy a pandémia idején csökkentett diáklétszám mellett haladthattak a beruházással.