Szemerei Levente aranyérmes

Budapesten a Lantos Mihály Sportközpontban rendezték meg idén a 8. Atlétikai Magyar Szuper Liga döntőt 2021. szeptember 4-5-én. A Szekszárdi Sportközpont atlétika szakosztályából egyedül Szemerei Levente harcolta ki a részvételt, végül a vasárnapi napon 5000 méteres síkfutásban állt rajthoz és 14:18.24-es idővel megnyerte a 2021. évi Szuper Liga döntőjét.

Szemerei Levente, a Szekszárdi Sportközpont Nkft. atlétikai szakosztályának távfutója, sokszoros országos bajnok és válogatott atléta. Páratlan tehetségével és kimagasló szorgalmával már 19 évesen felnőtt országos bajnok lett 3000 méter akadályfutásban, valamint nemzetközi versenyeken is káprázatosan szerepelt.

A kezdet

2009-ben kezdett el atletizálni. Ekkor még csak általánosan ismerkedett a sportággal. Két évvel később vette szárnyai alá akkori edzője, Németh Gyula, akinél már specifikusan a futásra koncentrált. Rövid időn belül megnyerte a korosztályos mezei futóbajnokságot, majd 1000 méteres akadályfutáson és 2000 méteres síkfutáson szerzett országos bajnoki címet. Folyamatosan fejlődött, mindeközben futotta az egyéni csúcsokat.

2014-től edzője egykori tanítványa, Szőke Gergő kezei alatt dolgozik a mai napig. Korcsoportváltás miatt ugyan volt egy gyengébb éve, de összességében a folyamatos munkának köszönhetően rohamosan fejlődik és éri el sikereit.