Mérföldkő az MKB Cycling Team életében.  Jön a VIII. Visegrád 4 Kerékpárverseny

A Visegrád 4 Országúti kerékpárversenyek Magyarország legrangosabb egynapos versenyei.

Az első két 1.2-es besorolású viadalra július 10-11-én kerül sor. Szombaton Magyarországon, vasárnap pedig Szlovákiában csapnak össze a csapatok, hogy aztán a következő hétvégén Csehországban és Lengyelországban álljanak újra rajthoz.

A Visegrádi Csoport első állomása idén Magyarország lesz, a mezőny ezúttal is Budapesten, a Carl Lutz rakparton rajtol, majd a többi évhez hasonlóan Pannonhalmán ér célba.

Start július 10.

Várhatóan huszonnyolc csapat közel 170 versenyzője áll rajthoz július 10-én a 157,3 kilométeres távra.

Az MKB Cycling Team az Elit mezőny egyik legfiatalabb csapatával áll a rajthoz. Az átlag életkor 20 év, frissen érettségizett, egyetemre készülő vagy első egyetemi éveiket taposó srácok alkotják.

„Elérkezett az ideje annak, hogy belülről lássuk és tapasztaljuk meg, hogyan működnek ezek a nemzetközi kerékpáros versenyek. Igyekszünk a tapasztalatokat beépítve szintet ugrani, és felhasználni a magyar mezőnyben is.”

– mondta Sáfár Tamás csapatigazgató.

Szekszárdi versenyző a csapatban

A csapat tagja a 18 éves Forró Lajos  is, aki 10 évig volt a Szekszárdi Szabadidős Kerékpáros Egyesület sportolója, itt szerezte meg az alapokat.  Akkori edzője Schneider Gábor segítette őt sikerei eléréséhez

"Ebben az évben ez lesz az első 1.2-es UCI versenye a csapatnak. Az Országos Bajnokság mellett ez a legfontosabb megmérettetés. Az OB-n igen szép eredményt értünk el, 2. helyezett lett Sánta Ármin. A V4-re is komolyan készült a csapat.”

– nyilatkozta a fiatalember.

Egy ilyen komoly versenyt sok és kitartó felkészülés előz meg. A 157,3 kilométeres táv megtétele során többször is meg kell küzdeniük a helyenként 15 százalékos, térköves emelkedővel.
 

„Én is – mint a többi csapattársam – már novemberben elkezdtem a felkészülést és szeretnék az élmezőnyben végezni."

Figyelemmel kísérjük a versenyt és szorítunk a szekszárdi sportolónak!