Idén már hatodik alkalommal mérhették össze tudásukat az általános és középiskolás diákok a F.E.J. – Fiatalok az Egészséges Jövőért országos prevenciós online versenyen. Az országos egészségügyi vetélkedőre 4-5 fős csapatok jelentkezhettek a 12-19 év közötti korosztályból. A F.E.J. nem titkolt célja, hogy bővítse a fiatalok egészségügyi tudását, ezáltal némiképp csökkentve a hazai egészségügyi ellátásra nehezedő terheket.

Népszerű verseny

Egy gyöngyösi kötődésű orvos testvérpár, dr.Watti Rézán és dr.Watti Jezdancher álmodta meg ezt a megmérettetést, majd 2016-ban meg is rendezték az első versenyt. Az évek alatt országos vetélkedővé nőtte ki magát. Tavaly száznál is több diák tette próbára felkészültségét, és idén is kifejezetten népszerű volt a fiatalok körében.

„Nagyon sok visszatérő csapat van a jelentkezők között, köztük az ország távolabbi pontjairól is, illetve olyanok is, akik akár többedik alkalommal vesznek részt a versenyen. Ebből úgy gondolom, jó tapasztalataik vannak, ahogy ezt támasztják alá azok a visszajelzések is, amelyeket minden évben a vetélkedő lezárta előtt töltetünk ki a versenyzőkkel" – mondta dr.Watti Rézán, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szívsebészeti osztályának orvosa. Elárulta, hogy magán a vetélkedőn minden résztvevő nyerni tud: „Egyrészt nyerhetnek azzal, hogy tudásra tesznek szert, bővülnek az egészségügyi ismereteik számos fontos területen. Másrészt a kezdetektől fogva kimondott célkitűzésünk, hogy minden csapatot jutalmazzunk, így mindenki, aki szerepel a versenyen, garantáltan értékes ajándékcsomagot vihet haza."

Szekszárdi csapat is versenyzett

Az országos döntőt december 10-én rendezték Gyöngyösön, melyre a Szekszárdi Kolping Katolikus Szakképző Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csapata is bejutott és a 9. helyet szerezte meg. Kitartásuk és felkészültségük mindvégig példamutató volt. A csapatot Jankó Dominika, Ménesi Máté, Pék Mercédesz, Riszt Rebeka, Tóth Aranka és Tóth Krisztina 10. B osztályos tanulók alkották, felkészítő tanáruk Pestiné Rábli Zsuzsanna volt.

Gratulálunk!

Fotó: Kolping Iskola, Getty Images