Korábban már beszámoltunk róla, hogy elkészült a kéményseprők látogatásainak idei beosztása. Ezzel kapcsolatban kérdeztük ma arról Jakab Zoltánt, a Kéményseprő-ipari tevékenységet ellátók csoportvezetőjét, hogy mikor, hogyan és miért érdemes kihívni a szakembereket.

„Több féle megoldás van. A kéményellenőrzési megrendeléseket elektronikus felületen, a 18-18-91-en is meg lehet rendelni, illetve a helyszínen megjelenő kéményseprő kollégánál is meg lehet rendelni.” – mondja a szakember.

Az egy lakásos ingatlanokat évente át kell nézni

A szilárd fűtésű kéményekhez évente egyszer javasolják a szerkezet átvizsgálását, mert az ingyenes. Ha ennél többször adódik probléma, akkor a szolgáltatás fizetőssé válik. A gázkéményekre két évente kötelező átnzetni.

„Ettől függetlenül, hogy mi a kéményt megnézzük, a gázkészülékeket szerelővel tisztíttassák, elenőriztessék az annak megfelelő időben.” – figyelmeztet Jakab Zoltán.

Azt kérik, hogy ne csak fűtési szezonban, de egész évben vegyék igénybe szolgáltatásaikat, hiszen így időt és kellemetlen meglepetéseket spórolhatnak maguknak.

 

Kép: pixabay.com