Mária-zarándoklatot szervezett a zalalövői roma Áldott Kereszt Egyesület. A zarándoklat a Komárom-Esztergom megyei csatka-szentkúti kegyhelyről indult el és szeptemberben, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idején Budapesten ér véget.

Minden megyét érint

A zarándokút minden magyarországi megyében érint majd olyan településeket, ahol roma katolikus közösségek fogadják az áldott keresztet, az állomásokon pedig egyházi szertartással és kulturális programmal egybekötött rendezvényeket terveznek. A programokon jellemzően autentikus roma népzenét és vallásos énekeket megszólaltató zenei előadások lesznek.

Szekszárdra ért a kereszt

A cigány áldott kereszt szombaton délelőtt érkezett Szekszárdra. A zarándoklaton, így városunkban is azért imádkoznak, hogy megvalósulhasson a csatka-szentkúti Mária-zarándokhely rekonstrukciója, mert az „a Magyar Katolikus Egyház féltett kincse, öröksége”

Budapesten ér véget az út

A zarándoklat záróeseménye a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus részeként szeptember 9-én megrendezendő cigány mise, majd szeptember 12-én a pápai szentmise lesz a Hősök terén.

Forrás: vasarnap.hu