A Magyar Honvédség ismét jelentkezőket toboroz!

Mindenki jelentkezhet, aki még nincs 65 éves, büntetlen előéletű, rendelkezik bejelentett magyar lakcímmel és legalább általános iskolai végzettséggel rendelkezik. Azokat is várják, akik idén nem jutottak be a főiskolára, egyetemre.

500-an kezdték meg szeptemberben a ciklust

Aki januárban szeretné megkezdeni a fél éves programot, annak mielőbb jelentkeznie kell, melyet december közepéig tehet meg a toborzó irodákban vagy a Magyar Honvédség Központi Online Toborzó Irodájába, az onlinetoborzo@mil.hu címen. Az alapképzés 2022. január 5-én indul, de a szerződés megkötése előtt a jelentkezőknek egészségügyi és pszichológiai vizsgálaton kell átesniük.

A kiképzés

Az első két hónapban alapképzésen kell részt venni, majd a jelentkező eldöntheti, hogy marad-e ugyanazon a képzési helyszínen vagy más helyőrségben, esetleg más speciális területen próbálja ki magát. A speciális képzésen ejtőernyős vagy búvár kiképzést is kaphat, vagy akár megtanulhat harcjárművet kezelni. A hat hónap alatt és utána is bárki dönthet úgy, hogy szerződéses katona lesz, vagy pályáját tartalékosként folytatja.

Szekszárdi elérhetőség:

Magyar Honvédség

Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság

8. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda

Cím: 7100 Szekszárd, Bezerédj utca 29-31.

Email: tolna.toborzo@mil.hu

Telefon: +36-74/512-289