0:00
/
Te is 7 percet beszélsz naponta a gyermekeddel?

Izgalmas, de veszélyt rejt az online tér. A vakáció ideje alatt nem kizárt, hogy a gyerekek még inkább odatapadnak az internet elé. Sőt, szinte biztos. Ilyenkor van nagy jelentősége a beszélgetéseknek, annak, ha valamit szeretne mutatni csemeténk, akkor szakítsunk rá időt. Hiszen amennyire hasznos, annyira veszélyes is az online világ. 

Táborok idején fontos téma

„Ha meghívnak bennünket, mi megyünk. Igyekeznünk kell megragadni minden alkalmat arra, hogy beszélgessünk erről a gyerekekkel”

– fogalmazott Huszti Gábor alezredes, a megyei kapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője.

Megdöbbentő adatok

A szakember széleskörű tájékoztatást adott a kamaszkorúaknak, egyben megdöbbentő adatokkal szolgált. 

„A minap olvastam egy statisztikát, ami elképesztő. Az ismert Zacher Gábor oxyológus szerint a szülők naponta 7 percet beszélgetnek a gyerekekkel. Ez szinte hihetetlen.”

Legyen célod tehát ennek emelése. Huszti Gábor szerint a fiataloknak van rálátása a netes veszélyekre, sőt gyakran azt is tudják mit kell tenni ellene. Véleménye szerint rémisztő, hogy a fiatalok szinte mindenütt megtalélhatók a neten. 

A segítség ott van, csak kérned kell!

Nagyon fontos az előadó szerint, hogy ha bajban van valaki, akkor merjen segítséget kérni.

„A legfontosabb, hogy a fiatalok egymással is beszélgessenek. Így kicsit megoszlik a nyomás. Ott vannak a szülők, a pedagógusok és számos civil szervezet segélyhívó telefonszáma köztudott, no és itt vagyunk mi, rendőrök is.”

(fotó: pixabay)