A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság már a 15. alkalommal készítette el online tűzvédelmi tesztjét. A kérdések ezúttal az iskolai tanév kezdéséhez kapcsolódnak, elsősorban a diákok és a szülők számára szolgálnak fontos mondanivalókkal.

A tűzmegelőzést is boncolgatja

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság szeptemberi tesztje sok más egyéb mellett az oktatási intézményekben keletkező tüzek megelőzésével, valamint a tűz esetén ajánlott teendőkkel kapcsolatosak. Válaszokat ad többek között az óvodákbna, bölcsődékben, iskolákban kötelező szabályokat érintő kérdésekre, kitér például a tűz esetén követendő viselkedési módokra, a menekülési útvonalakkal kapcsolatos tudnivalókra, valamint a rendszeres időközönként megtartandó tűzriadók lebonyolítására.

Vajon mit tegyünk, ha kisállatunk benn ragadt?

Próbára teszi továbbá a piktogramokat érintő tudásunkat és hogy mennyire vagyunk tájékozottak a mindennapi tűzesetekről. A tesztből megtudhatjuk azt is, hogy mit kell tenni akkor, ha az oktatási intézményben a tűz idejében kisállat tartózkodik.

A tűzvédelmi teszt a https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfMh90wroNq7qfMEPUjGLcSfILWsI6o__CGVCxyGXZwdFXJGQ/viewform oldalon érhető el.

 

Kép: pixabay.com