Az elmúlt pár hónapban több alkalommal is beszámoltunk arról, hogy milyen programokat szervezett vagy épp vett részt a Szekszárdi Ifjúsági Olvasóklub, amely lassan 3 éve jött létre az Illyés Gyula Megyei Könyvtár keretein belül.

Eseménydús programok várták a tagokat

A 2021-es évben a fiatalok újra tudtak találkozni. Igaz, a járványügyi szabályokat betartva, de számos programon részt tudtak venni. Ezek között volt két tematikus nap, – Percy Jackson és Harry Potter – amelyeken egy-egy könyvsorozattal kapcsolatos feladatok, játékok színesítették azt a pár órát. Volt ezen kívül egy nyári olvasótábor, ahol boszorkánykonyha, helytörténeti krimik, író-olvasó találkozó és még sok más program várta a klubtagokat.

„A tábor olyannyira jól sikerült, hogy repetázni is szerettek volna, így kicsit később, augusztusban egy három napot szintén szintén táboroztunk együtt.” – mondja Kaposi Ildikó, az Ifjúsági Olvasóklub vezetője.

A csapat 2022-re is hasonló eseménydús évet tervez. A felvetések között szerepel például piknikezés, közös főzés, illetve kirándulás is. A fiatalok, a könyvtár dolgozóival együtt egy nagyon különleges programmal is készülnek, amely nem más, mint a rémségek éjszakája lesz. A bevállalós tagok a könyvtárban alszanak, ahol félelmetes meglepetések várják majd őket.

Táborozni idén is fognak

Természetesen az olvasótábor sem maradhat el idén sem. Egyelőre pályázatra várnak a tervek megvalósításához, de az biztos, hogy a programok 2022-ben is fantasztikusak és sokszínűek lesznek.