Tiéd lehet Marty McFly deszkája

Hamarosan megvásárolható lesz az Omni Hoverboardja.

Emlékszel a Vissza a jövőbe 2. című film ikonikus jelenetére?

Marty McFly kitalált karaktere egy lebegő deszkát lovagolt meg, ami akkor még elképzelhetetlennek tűnt, de reménykedtünk, hogy egyszer mi is használhatunk majd egy ilyen járművet.

Néhány napja egy pár másodperces videó kezdett terjedni a Twitteren. Ezen egy ember látható, ahogy az úttest fölött lebegve hajt át egy kereszteződésen.

Bár a jeleneten nem a Duru által alapított Omni Hoverboards terméke látható, a TMZ a videó láttán felvette a kapcsolatot a céggel,

Alexandru Duru és Philippe Maalouf , az Omni Hoverboards társalapítói mondták – cégük nagyon közel áll ahhoz, hogy új hoverboard modellt hozzon piacra.

2015-ben az Alexandru Duru, akinek 50 méter helyett 275 métert sikerült egyből repülnie és ezzel Guinness-rekordot döntött.

2017-ben is eljuttatta a játéklabdát a Portugál Kupa döntőjébe, melyről videót nézhet meg

Ez azt jelenti, hogy idén nyáron már – igaz csak korlátozott készlettel – elérhető lesz a légdeszka. Első körben a versenyzők érhetik el, azonban egy kis vagyont kell fizetniük érte. Az ár képzés még folyamatban van, de a 10-propelleres modell várhatóan 10,6 millió, míg a 8-propelleres 7,9 millió forintnak megfelelő USA dollárba kerül majd.

Az Omni korábbi modelljei és a legtöbb hoverbord versenytárs csak néhány percig tudott a levegőben maradni, ezért a közösségi médiában a legtöbb ilyen videóklip is rövid. Az új modell 30 percig bírja az állítások szerint.