Egy régóta húzódó probléma megoldása érdekében a Pajta téren és a Lehel utca egy szakaszán öt lámpát szerelnek fel: felállítanak egy kandelábert, illetve két, már meglevő oszlopra, valamint két új oszlopra is szerelnek egy-egy lámpatestet. A fejlesztés becsült értéke nettó mintegy 2 millió forint. A kivitelezőt meghívásos eljárás során fogják kiválasztani.

Forgalmas szakaszon sincs világítás

A Szedresi utca 6-os út felőli szakaszán, a kerékpárút mentén a hiányzó közvilágítás kiépítését is tervezik, amely a lakosság igényeit elégítené ki, ezen a szakaszon ugyanis egyáltalán nincs közvilágítás. Sokan járnak viszont arrafelé, tehát ez már nagyon régóta probléma.

Ajánlatokra várnak

Az érintett szakasz hossza mintegy hatszáz méter, így nagyjából 25 darab lámpa és oszlop elhelyezésére lenne szükség a megfelelő világítás érdekében. Kétféle műszaki megoldás létezik: napelemes lámpatestek felszerelésével (ez gyorsabban kivitelezhető), illetve a meglévő hagyományos hálózat bővítésével. Ennek költsége mindkét esetben meghaladja a 10 millió forintot. A képviselő-testület úgy döntött, hogy első lépésben előzetes árajánlatokat kér be, és ezek ismertében dönt majd a továbbiakról.

 

Kép: hellovidek.hu