Kezdőlap TOLNA Tolna - Közélet

Trágyarakást oltottak Nak külterületén

Az elmúlt napokban sem ültek tétlenül megyénk tűzoltói. Őcsényen, a Széchenyi utcában egy családi ház padlásterében gyulladt ki a lambéria a napokban. A lángokat a lakók sikeresen eloltották. A tűzesethez a szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a közművek elzárását követően hőkamerával vizsgálták át a lakóingatlant.

Dombóvár-Szőlőhegyen 500 négyzetméteren gondozatlan szőlőlugas és fás, bokros terület égett. A tüzet a dombóvári hivatásos tűzoltók oltották el puttonyfecskendők és kéziszerszámok segítségével.

Györkönyben is szabadtéri tűzesethez vonultak megyénk tűzoltói. A Petőfi utcában mintegy fél hektárnyi területen égett a tarló. A lángokat a paksi hivatásos és a györkönyi önkéntes tűzoltók fékezték meg négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével. A tűz körülhatárolását egy erőgép is támogatta. 

Szombat este Szekszárd, Görögszón mintegy 1500 négyzetméteren égett a gaz. A tűzeset során egy fa villanyoszlop is károsodott. A keletkezett lángokat a szekszárdi hivatásos tűzoltók fékezték meg három vízsugár és kéziszerszámok segítségével. A tűzoltóegységek értesítették az illetékes elektromos szolgáltató szakembereit.

Teljes terjedelmében égett egy kétszáznegyven négyzetméter alapterületű, négy méter magas trágyarakás Nak külterületén vasárnap. A tűz a szomszédos kukoricatáblát veszélyeztette. A dombóvári hivatásos tűzoltók a kupac szétbontását és oltását erőgép és kéziszerszámok segítségével, sugárfedezet mellett végezték el.

 

Fotó: Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság