A mezőgazdasági eseményeknek Szentlőrincen több évtizedes hagyománya van, olyannyira, hogy korábbi évek tapasztalata szerint Tolna megyéből is többen vettek részt az eseményen Ezt megtartva idén augusztusban ismét lesz a városban agrárprogram, a Szentlőrinci Mezőgépnapok, melynek fókuszában a mező- és agrárgazdasági gépek bemutatása áll.

A szakma számára lesz releváns

A Szentlőrinci Mezőgépnapok 2022. augusztus 10-én és 11-én, azaz két napon keresztül technikák és technológiák színe-javát vonultatja majd fel a mezőgazdaságban tevékenykedő, a gazdálkodás újdonságai iránt érdeklődő agrárgazdálkodók számára a Szentlőrinci Rendezvény Centrumban. Az eseményt megnyitja Dr. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Valódi gépeket láthat a közönség

A program fókuszába a mezőgazdasági gépesítést állítják, a fő hangsúlyt a talajművelésben fontos gépek, technológiai sorok bemutatására helyezik, ötvözik benne a gyakorlati (szántóföldi működtetés közben) és az állógép-bemutató elemeit. Külön kiemelendő a precíziós megközelítés, hiszen a bemutatott technológiák ilyen termelésre is alkalmasak.