Bővül a tehetséggondozást folytató Mathias Corvinus Collegium (MCC) intézményrendszere, szeptembertől Szekszárdon is megkezdődnek a képzések. Ezt közölte Orbán Balázs kuratóriumi elnök, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára az MCC szekszárdi épülete előtt tartott sajtótájékoztatón. A tehetséggondozó intézmény tíz éves kortól egyetemi tanulmányaik végéig nyújt ingyenes képzéseket a legtehetségesebb fiataloknak.

A cél, hogy az MCC néhány éven belül 35 helyszínen legyen jelen, és 10 000 tehetséges magyar fiatal előrejutását segítse

A bővítések első hullámában, 2021. szeptembertől az anyaországban 14 helyszínen van jelen a MCC, a Kárpát-medencében 23 helyen indultak el a képzések – tette hozzá Orbán Balázs.

Tudatos döntés tehát, hogy Szekszárdon is az első körben induljanak el a képzések. Az oktatás helyszínéül szolgáló Hunyadi utcai épületet az MCC felújítja. Böröcz Máté, az MCC regionális képviselet-vezetője arról számolt be, hogy az 5-8. osztályos diákoknak szóló fiataltehetség-program Szekszárdon 25 diákkal indult; ők hetente egyszer angolt tanulnak, kéthetente az MCC által delegált oktatók óráin vesznek részt.

Rendezvényeket is tartanak a fiataloknak

A középiskolások programja 30 résztvevővel kezdődött el, nekik csaknem minden nap tartanak képzéseket, e-learning és intenzív angol kurzusokon vesznek részt. Emellett ingyen táborokat, túrákat, tanulmányi kirándulásokat kínálnak a diákoknak.

 

Kép: facebook.com