Gyermek bajnokság alapszakasz 2. forduló

A KSC U12-es csapata vasárnap Pécsre látogatott, ahol két csapattal mérkőztek össze. Csupán öt saját korosztályú játékossal tudtak kiállni betegség miatt, ezért számítani lehetett rá, hogy a KASI és a házigazda NKA Pécs fiú csapatai ellen is elveszítik a mérkőzést.

KASI DELFINEK/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 69-42

NKA PÉCS FIÚ/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 86-36

Stierné Jankovics Mária:

Az U12 országos bajnoki fordulót ezúttal az A-csoportban, Pécsen játszottuk. Két nagyon erős fiú együttes volt az ellenfelünk: a hazai NKA Pécs és a KASI A-csapatai. Tizenöt játékosunkból hatan igazoltan voltak távol, a maradék kilenc fő viszont kevés a forduló érvényességéhez, így mindkét találkozónk 2-0-ás vereséggel lett lekönyvelve. A mérkőzéseket lejátszottuk, a lányok pedig tisztességgel végig küzdötték az amúgy is esélyesebb fiú csapatok elleni találkozókat. Büszke vagyok rájuk, hiszen csere nélkül játszottunk, és többen duplázásra kényszerültek.

Köszönet és elismerés az U11-es korú Untermüller Lilla, Bartos Zsuzsi, Beke Nóri, Farner Zenta négyesnek, akik bátran szálltak szembe a fiúkkal, és tettek meg mindent a mérkőzéseken. A korosztályos játékosaink (Pomsár Anna, Pozsonyi Kira, Szabó Dorka és Tam Maja) voltak nagyrészt a pontszerzők, míg Makovics Nóri sérülten is vállalta a játékot, hogy segítse a csapatot. Jobbulást kívánok neki!

Kadett bajnokság alapszakasz 5. forduló

Az U16-os KSC vasárnap délben a Kiss Lenke KA vendége volt. A szekszárdi csapat kezdeti vezetésén a harmadik játékrészben a házigazda csapat fordítani tudott és végig kitartottak, így a mérkőzést ők nyerték.

KISS LENKE KA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 57-48

Baki Sándor:

Hasonló képességű ellenfelünk ellen nem sikerült jó formában pályára lépnünk, kivéve az első negyedet, ahol tíz pontos előnyt építettünk fel magunknak. A biztató kezdés után viszont rendkívüli módon visszaestünk támadásban és védekezésben egyaránt, sok hibát vétettünk, amiket ellenfelünk ki is használt. Folyamatosan csökkent az előnyünk, a harmadik negyedben a hazai csapat át is vette a vezetést, és már nem adta ki a kezéből. Végül gyenge játékkal kilenc pontos vereséget szenvedtünk.

Kadett bajnokság alapszakasz 6. forduló

Kedden délután Kőbányán folytatta a bajnokságot a KSC U16-os, ahol a Zsíros Akadémia vendége volt. A vasárnapi forgatókönyv sajnos megismétlődött és a mérkőzés itt is vereséggel zárult a szekszárdi csapatnak.

ZSÍROS AKADÉMIA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 98-41

Baki Sándor:

Az első negyedben nagyot küzdöttünk az idősebb és magasabb kőbányai lányokkal, ami egy tisztes helytállásra volt elég. Tíz perc játék után hét ponttal vezettek ellenfelünk, ami a két csapatot összehasonlítva még ránk nézve volt biztató. Koncentrációban és küzdeni tudásban az első negyed kivételével csúnyán alulmaradtunk. Egyszer-kétszer igen szép és összeszedett támadást mutattunk be, aztán a következő tíz labdabirtoklásunkban a nyomát sem lehetett felfedezni ennek.