Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Közélet

Veszélyben a grundfoci pályák, a rendőrség segítségét is kérték

Folyamatosan rongálják a Zöldkert utcai és a Béri Balogh Ádám utcai grundfoci pályákat. Levágták a lakatokat és a hálókat, letépték a tájékoztató táblákat. A lakók a 2019-es átadás óta panaszkodnak. Zavarja őket a hangos zaj és hogy a pályákat nem úgy és nem azok használják, akiknek eredetileg épültek. A pályákon óvodások, általános iskolába járó alsó tagozatos diákok rúghatnák a bőrt. Az önkormányzat szinte azonnal intézkedett. Áprilisban a pályákat lezárták és nyitvatartási időt vezettek be. A lehetőségekhez mérten próbálták a legtöbbet megtenni. Tájékoztató táblákat is kihelyeztek, melyekkel a pályákon való helyes viselkedésre, azok helyes használatára, illetve betartására szerették volna felhívni a figyelmet. Hiába, mert a rongálókat nem érdekelte, a táblákat újból eltávolították.

"Reméljük, hogy ez a mostani lezárás, illetve ezeknek a tábláknak a kihelyezése eredményre vezet, mert ha nem, az önkormányzat kénytelen lesz szigorúbb szabályokat bevezetni…"

– kezdte dr. Varga András, a Városfejlesztési és Üzemeltetési Igazgatóság megbízott igazgatóságvezetője.

További szigorítások, lépések következhetnek

Ha nem változik semmi, előfordulhat, hogy a pályák használatához előzetesen időpontot kell kérni és csak a kijelölt időben lehet rajtuk sporttevékenységet végezni. Nem várnak sokat, a többség nyilvánvalóan betartja és kulturált formában tölti a szabadidejét. Nem szabad például szemetelni, a műfüves pályára csak arra alkalmas és megfelelő kialakítású cipővel lehet rálépni. 12 éves kor felett tilos a belépés.

Kérik a lakosság segítségét

Ha újabb rongálást tapasztalnak, jelezzék az önkormányzat, a közterületfelügyelet, végső esetben a rendőrség felé. dr. Varga András elmondta, ők is kérték a hatóság embereit, hogy rendszeresen ellenőrizzék a pályákat.

Nyitva tartás

Szeptember elseje és május 31. között nyitva áll a lehetőség a sportolni vágyó fiatalok, illetve kicsik előtt. Hétköznap 14:00 és 19:00 óra, hétvégén 10:00 és 19:00 óra között, nyári időszakban egységes nyitva tartás van, hétfőtől vasárnapig 10:00 és 20:00 óra között látogathatók a pályák.