Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Közélet

Vigyázat, csalók

Nyereményjátékkal csábítanak nyugdíjasokat a közösségi médiában. A csalók kérik, hogy adják meg személyes adataikat és úgy regisztráljanak. A link egy adathalálsz oldara vezet, ami nem nem köthető az élelmiszerlánchoz. A SPAR közleményben figyelmeztet a csalásra. Hozzáteszik, hogy az ajándékcsomaggal személyesen a lakásukban is felkeresik a vásárlókat, vagy a csomag kiszállításáért pénzt kérnek.

"Tájékoztatjuk Vásárlóinkat, hogy a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. nem szervezett nyereménysorsolásos játékot nyugdíjas korú személyek között, továbbá SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. soha nem hirdet úgy nyereményjátékot, hogy a nyeremény átvételéért külön fizetnie kellene a nyertesnek."

– írja a hivatalos közlemény. Hangsúlyozzák, olyan nyereményjátékot sem szerveznek, melyet egy előadás meghallgatásához kötnék.

Mit lehet tenni a csalások ellen?

Hivatalosan feljelentés tehető a legközelebbi rendőrkapitányságon. Az interneten elkövetett bűnelkövetőkkel egyre hatékonyabban lép fel a rendőrség. Megelőzhetjük, hogy áldozatok legyünk. A Digitális Jólét Program ebben segíthet. Digitális Jólét Program Pont van Szekszárdon is a Babits Mihály Kulturális Központban. Felkészült munkatársát keressük nyugodtan hasonló problémával, valamint egy néhány kérdésből álló kompetencia felmérést követően részt vehetünk teljes kurzusokon is, hogy jobban megérthessük a világháló vagy a közösségi média működését. A szolgáltatások minden esetben a lakosság számára ingyenesek.

Borítókép: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság / Facebook