Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Gazdaság

Visszaszámlálás: Szja-bevallás

Valószínű, hogy te is tudod már, május 20. az adóbevallás határideje. De ha akad még valaki, aki most kap észbe, annak még három napja van, hogy a NAV által elkészített Szja-tervezetet elfogadja.

A legegyszerűbben Ügyfélkapuval tudod megnézni a NAV honlapján lévő webes felületen. Nézd át még egyszer, módosítsd vagy ha szükséges egészítsd ki és ha mindent rendben találsz akkor az automatikusan érvényes bevallássá válik, semmi mást nem kell tenned.

Kivétel ez alól az őstermelők, az áfás magánszemélyek és az egyéni vállalkozók.

Május elejéig a NAV több mint 400 ezer olyan ügyfelének postázta ki a bevallási tervezetet akik nem rendelkeznek KAÜ-azonosítóval, azaz még nincs ügyfélkapujuk. Érdemes a papírlapú tervezetet alaposan átnézni és elolvasni a tájékoztatót is amiben minden fontos tudnivaló benne van.

Fontos, akiknek visszajár az adóból vagy még fizetniük kell és részletfizetést kérnének, azoknak a bevallási tervezet kiegészítő nyilatkozatát kell kitölteni és azt visszaküldeni május 20-ig. Ugyanezt az ügyfélkapuval rendelkezők is megtehetik az eSZJA felületén, ugyancsak május 20.-ig.

Ha esetleg elakadtál a tervezet jóváhagyásában vagy a kiegészítésekben, akkor hívhatod a NAV infóvonalát, a 1819-es telefonszámon.