Az előző Ifjúsági olvasótábor sikerén felbuzdulva újból összeültek az Olvasóklubosok egy két napos tábor erejéig. Az Illyés Gyula Megyei Könyvtár szervezésében lebonyolított program most egy kicsit kötetlenebb volt, mint a júliusi tábor, amelynek eseményeiről előzetesen már beszámoltunk.

Egyikük novelláját is felolvasták

Akkor a helytörténet és a környezetvédelem volt a fő téma, ám most inkább az irodalom. Az első nap főként a beszélgetésről szólt, olyan témákat feszegettek a táborozók, mint a mentális egészség és a mindennapi problémák. Beszélgetés indítónak Kaposi Ildikó hozott egy könyvet, amiből felolvasott, illetve Zemann Éva szolgáltatott egy általa írt novellát.

A költő előadása

A második napon Dicső Zsolt, szekszárdi költő, író és a az Olvasóklubból kivált Írógárda mentora jött előadást tartani a megjelent fiataloknak. Mesélt az életéről, az íráshoz kapcsolódó szenvedélyéről, az írás menetéről és válaszolt a feltett kérdésekre. Magával hozta fiát, Botondot, illetve jó pár publikált verseskötetét is. Az általános vélekedés szerint mindenki fantasztikusan érezte magát és alig várja a jövő évi tábort.