Magyarországon elsőként és mindeddig egyedüliként a Vizelési Tréning Program (VTP) a nemzetközi gyakorlatban komplex uroterápia néven ismert módszert alkalmazza.

Na de mi az a VTP?

A program célja a funkcionális húgyhólyag működési zavar (LUTS) kezelése oly módon, hogy a beteg számára egy helyen és egy időben biztosítsa mindazon szakemberek jelenlétét, akik a LUTS alapvető tüneteit és következményeit képesek felismerni és kezelni.

Kinek van rá szüksége?

A LUTS betegség nem ritka, becslések szerint a 6-12 éves korú gyermekek 6-8 százalékát érinti. A jellegzetes tünetek (gyakori vagy ritka vizeletürítés, erős vizelési ingerek, nappali vizelet elcsepegés (inkontinencia), ismétlődő vizeletfertőzések és a társuló betegségek komoly zavarokat okoznak a gyermekek életében.

Kik segítenek?

A Vizelési Tréning Programban több szakma képviselője együtt, csapatként dolgozik a vizelési zavarokban szenvedő gyermekek gyógyulásáért.

A jelenleg közel 40 közreműködővel végzett munka során gyermek-pszichológusok, gyógytornászok és gyermek-nephrológus illetve gyermeksebész szakorvosok célzott együttműködését valósították meg. 

A Szekszárdi Balassa János Kórház segítői:

Dr. Gyuris Petra PhD, pszichológus

Tóth Gabriella, gyógytornász

Solymos Réka, vezető pszichológus

Willmann Eszter, gyermekpszichológus

Pincehelyi Lászlóné, koordinátor

Tanács-Gulyás Nóra, gyógytornász

Lukács-Kocsis Fruzsina, gyermekpszichológus

Iker Melinda, gyermekpszichológus

Hajnal Gábor, gyermekpszichológus

Herget Kinga, vezető gyógytornász

Fülöp Szilva, koordinátor

Dr. Major Judit, gyermekgyógyász szakorvos