A PTE KPVK Dunaújvárosban nyitott új irodát. Az iroda a dunaújvárosi Ipari Parkban található, amit tegnap adtak át ünnepélyesen. A helyiség az ipari parkot működtető Kft.-vel kötött együttműködési megállapodás útján nyílhatott meg, ami a képzési program menedzseléséről szól.

A program népszerűsítése a cél

Az új kutatási és képzési koordinációs dunaújvárosi iroda elsődleges feladata az Egyetem és a Kar kutatási és oktatási programjának megismertetése és népszerűsítése a térségi vállalkozások és intézmények körében. Az iroda emellett felméri a helyi szereplők képzési igényeit és ezeket az információkat felhasználva képzéseket, továbbképzéseket szervez a térségben. A megállapodás aláírásán és az átadási ünnepségen a Kar dékánja, Prof. Dr. Szécsi Gábor és Dunaújváros polgármestere Pintér Tamás is jelen volt, emellett pedig az ipari parkot működtető Kft. ügyvezető igazgatója, Dr. Huszti Zsolt is tiszteletét tette.

Dr. Szécsi Gábor elmondta: „Az egyetem, az egyetemi kar kiemelt feladata, hogy kutatási programjaival, folyamatosan megújuló képzési kínálatával megfelelő módon reagáljon a régiók társadalmi, gazdasági szereplőinek elvárásaira, igényeire, és képzési, tudományos, kulturális centrumként szerepet vállaljon a térségek közötti együttműködés megerősítésében.”

Kép: dunaujvaros.com