A baleset Németkérnél történt. Személyi sérüléses baleset történt 2022. március 13-án 00 óra 50 perc körüli időben, amikor egy 50 éves németkéri férfi közlekedett egy Ford Ranger típusú teherautóval a 6231-es számú úton Gyapa felől Németkér irányába.

Németkér térségében a 14+300 kilométerszelvényhez érve ismeretlen okból elveszítette uralmát a kocsi felett, és a menetiránya szerinti bal oldali vízelvezető árokba sodródott. Ezt követően a jobb oldalára borulva állt meg. A baleset következtében a sofőr könnyebben megsérült.

Nem csak ez történt

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén március 13-án egy könnyű sérüléses és három anyagi káros baleset is  volt, melyből két esetben vadelütés történt, a harmadik esetben a sofőr balra kanyarodása során nem adott elsőbbséget a neki jobbról érkező járműnek. 

A rendőrök a baleseteken túl három főt fogtak el, mindegyikük ellen körözés volt érvényben. Továbbá előállításra került egy személy, aki jogszerű magyarországi tartózkodását és személyazonosságát nem tudta igazolni. Iratainak bemutatása után szabadon bocsátva.