Nemcsak kiváló zenét, hanem finom ételeket is megtapasztalhattak azok, akik részt vettek a hétfőn zárult 30. Nemzetközi Gastroblues Fesztiválon.

Huszonegy csapat főzhetett

Vasárnap délelőtt kezdődött az ASE Sporttelepén a Kárpát-medencei Gastroblues Piknik és Jótékonysági Főzőverseny. Huszonegy csapat bizonyította tudását az általa választott négy kategória valamelyikében, és ezzel együtt pályázhatott a Legszebb főzőhely címére és a Közönség-díjra is. Előbbit Györköny, utóbbit pedig a Szabó Tóni baráti köre nevű csapat nyerte el.

A szervezők azt kérték a versenyzőktől, hogy ételeiket-italaikat barátsággal kínálják úgynevezett kóstolójegyekért. Az így származó bevételből a kárpátaljai Visk – Paks testvérvárosa – magyar nyelvű óvodáját támogatják.

A zene sem maradhatott ki

A sporttelepen vasárnap ingyenesen lehetett látogatni a koncerteket. A sort elsőkén a helybeli PistiEst zenekar nyitotta, majd a csapatot a határokon túli magyar együttesek követték. Erdélyből a The Crazy Plumbers, Délvidékről az Ethnokor, Felvidékről a The Joint Venture, ugyancsak innen a Pál Balázs Jenő Band és vele együtt vendégként a kárpátaljai Czébely Csaba mutatkozott be. Késő délután és este pedig a Varga Miklós és a Band, majd a Dinamit lépett a közönség elé.