Nem először fogott fegyvert a kezébe Dr. Eördögh Attila rendőr hadnagy a Szekszárdi Rendőrkapitányság kiemelt főnyomozója. Ahány versenyen elindul, biztosan hoz haza érmet, most hármat is magáénak tudhat.

Steel Challenge

A kiskőrösi lőtéren november 6-án zajlott a “Steel Weekend” elnevezésű Steel Challenge minősítő verseny, ahol közel 30 versenyző vett részt az ország különböző pontjairól.

A szekszárdi rendőr hadnagy a dobogó mindhárom fokán állhatott, ugyanis nagykaliberű puska open kategóriában első, kiskaliberű puska openben második, kiskaliberű puska nyílt irányzékú versenyszámban pedig harmadik helyezést ért el.

A sportlövészet egy nehéz sportág, nagyon komoly fegyelmet, koncentrációt igényel a lövésztől és elég komoly eszköz háttér szükségeltetik hozzá. Azt látom, hogy jelenleg a vidéki lövészek viszik az élvonalat.

– mondta a sportágról a hadnagy.

Az open kategória, melyben 2 érmet is szerzett azt jelenti, hogy a fegyverrel kapcsolatosan nincsenek szigorú műszaki megkötések, használhatóak optikai irányzékok, kompenzátorok is.

Versenyez és oktat

Attila nem csupán remek versenyző és sikert sikerre halmoz, de tudását tovább is adja a fiataloknak. Kiskőrösön rendszeresen szerveznek rendhagyó edzéseket a lövészklubban, ahová kiemelkedő tudású lövészeket hívnak meg oktatónak. Az ilyen napok elméleti ismeretekkel kezdődnek, melyen megismerik a gyerekek a fegyvereket, a technikákat, majd ezt követi a tényleges, gyakorlati oktatás, a lőtéri gyakorlás.

Mit jelent a név?

A Steel Challengeg, azaz fémcéllövészet, mint sport célja, hogy a kis és nagy kaliberű maroklőfegyvereket, puskákat és a sörétes puskákat a lehető leggyorsabban és pontosabban használják, majd ennek a rutinnak a készség szintre fejlesztése a cél a biztonsági, és versenyszabályok maradéktalan betartása mellett.

A sport maga Amerikából származik. Egyesíti a gyorsaságot és a pontosságot. 5 célt kell eltalálni a lehető leggyorsabban és legpontosabban.

A Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség keretei között ez a versenyszám külön szakágnak minősül. Szeretnék elérni, hogy ez a sport a média érdeklődését felkeltse, a fegyverek iránti ellenszenvet csökkentse, és szabadidős sporttá váljék.