Ódor János Gábor közösségi oldalán köszönt el a 33 évet megélt kiállítástól.

"Bontjuk "A tolnai táj évezredei az őskortól a honfoglalásig" című állandó kiállításunkat, mely 1989. május 19-én nyílt meg Szekszárdon. Az őskori teremben afféle időkapszulaként megtaláltuk a tárlat építőinek névsorát. Bucsányi Kálmán, Nacsa Mihály, Németh Antal, Pap Géza, Pászner Jenő. A kiállítás 33 évet élt meg – köszönjük egykori kollégáink munkáját!"

A tárlat sokakat vonzott a több, mint három évtized alatt. Hiányozni fog. Ahogy minden, ami egyszer véget ér… A kommentek között már felsejlik a folytatás. 

  • "És ide érkezik 2023 tavaszán a Magyar Géniusz Vándor!  Remélem, méltó utóda lesz a nagy elődnek!" 
  • "A saját maga korában ez egy remek kiállítás volt, csak elment felette az idő. Nagyon sok fontos leletet ástunk ki és megfigyelést tettünk lelőhelyeken azóta."

A közeljövő

Egy időszaki kiállítás Mattioni Eszter munkásságáról. Mint arról korábban beszámoltunk már Szekszárdon eddig kevésbé ismert oldalát mutatja be a tárlat. Az anyag javát a művésznő egykori munkatársa, Darányi István gyűjteményéből válogatták.

A tárlat ritkán látott alkotásokat tár a közönség elé: iskolai rajzokat, főiskolai festményeket, rézkarcokat, vázlatrajzokat, korai “hímesköveket”, egyházi témájú alkotásokat, a Dunakanyart ábrázoló tájképeket és színpompás csendéleteket.