Ezért alakult ki a vita. A Szekszárdi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 17 éves fiatalkorú férfi ellen.

A vádirat szerint 

A vádlott gyermekotthonban él, ahol 2023. október elején megállapodott egy szintén ott lakó másik kiskorú fiúval, a sértettel, hogy ruházati cikkeket fognak egymással kicserélni. Ennek keretében a sértett odaadta a vádlottnak egy pár cipőjét, melyért cserébe a vádlott egy nadrágot ígért a sértettnek.

A fiatalkorú vádlott az így megszerzett cipőt bevitte az iskolába és otthagyta.

2023. október 6-án délután a kiskorú sértett észrevette, hogy nincs ott a gyermekotthonban az átadott cipő, ezért kérdőre vonta a fiatalkorú vádlottat a cipői holléte miatt. 

A vádlott fennhangon kijelentette, hogy a cipő már az övé, mire a sértett a lakószobája felé indult, hogy a neki ígért nadrágot megkeresse és elvegye. 

A vádlott emiatt ingerült lett

Követte a sértettet, közben szóváltás alakult ki közöttük. Ennek során a fiatalkorú vádlott hátulról meglökte a sértettet, aki erre megfordult, mire a közvetlenül mögötte haladó vádlott megfejelte. Védekezésként a sértett meglökte a vádlottat, mire ő hirtelen nagy erővel arcon ütötte.

A kiskorú sértett súlyos sérülést szenvedett, az orrcsontja eltört, az orra azonnal vérezni kezdett.

A fiatalkorú vádlottal szemben a járási ügyészség elzárás büntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

(fotó: illusztáció, pixabay)