Frissítette irányelveit a British Airways, engedélyezte férfi dolgozóinak a sminkelést a „befogadó munkakörnyezet” érdekében, bár a szintén brit légitársaságot, a Virgin Atlanticot még közel sem érte utol, hiszen ott az utaskísérők már szabadon dönthetnek a szoknya vagy nadrág kérdésben is, függetlenül biológiai nemüktől.

A British Airways férfi pilótáinak és légiutas-kísérő személyzetének először engedélyezik a piercingek és a smink viselését, miután a légitársaság frissítette irányelveit nem nemi alapú szabályokkal. Minden egyenruhás alkalmazott viselhet műszempillát és fülbevalót, valamint tartozékokat, például kézitáskát is hordhat. A frissített szabályok a személyzetet arra ösztönzik, hogy „finom árnyalatú” sminket használjanak, és törekedjenek a „természetes megjelenésre”. Körömlakkot mindenki viselhet, de a fekete és a neonszín továbbra is tiltott. A „férfias kontyok” is megengedettek.

A változtatásra az motiválhatta a légitársaságot, hogy a rivális Virgin Atlantic hasonló – bár sokkal radikálisabb – lépéseket tett. Náluk már a férfi pilóták és utaskísérők is viselhetnek szoknyát (a nők pedig nadrágot), az utasokat az általuk preferált nemük szerint szólítják, illetve véget vetnek a „Mr.” és „Mrs.” megszólításnak, és módosított jegykiadó rendszerük lehetővé teszi a nemsemleges jelölések használatát. A Virgin az év elején engedélyezte utaskísérőinek a látható tetoválásokat is.

A British Airways közölte: elkötelezettek a befogadó munkakörnyezet mellett, a frissített irányelvek célja, hogy „kollégáink mindennap a legjobb, leghitelesebb változatukat hozhassák be a munkahelyükre”. A Qatar Airways – amely a British Airways fő részvényese és egyre több közös járatot is üzemeltet a társasággal – szigorú munkafeltételeket és egyenruha-szabályokat ír elő légiutas-kísérőire, s ezen vélhetően nem is szándékozik változtatni.