Szent István királyunk, a keresztény magyar államalapítás és a magyar állam fennállásának emléknapja tiszteletére ünnepi megemlékezést tartott a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság augusztus 19-én.

Méltón emlékeztek meg

Dr. Balázs Gábor tű. dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató ünnepi beszédében Szent István király életútjáról és az államalapítás érdekében véghezvitt tetteiről emlékezett meg. Az igazgató elmondta, hogy Szent Istvánnak köszönhetjük azt a sziklaszilárd alapot, amely a legnehezebb, embert és nemzetet próbáló időkben a magyaroknak megmaradt, és amire ez a nemzet mindig újra és újra építkezhetett, mint ahogyan ma is újraépítkezik. Ebben a folyamatos munkában mindenkire szükség van, mint ahogy a katasztrófa- és tűzvédelmi rendszernek is szüksége van mindazokra, akik hittel, tudással, és ha kell, küzdelemmel maradandó jövőt építenek.

Az igazgató ünnepi beszédét elismerések átadása és ismertetése követte. A tábornok köszönetét fejezte ki, hogy az állomány méltóképpen megemlékezett a felmenők által hagyott szellemi örökségről és kellő hitet, tudást és kitartást kívánt az Igazgatóság valamennyi munkatársa számára a feladataik végrehajtásához.

Az ünnepség zárását követően a tábornok és az Igazgatóság állománya megtekintette a megyeszékhelyen található Művészetek Házában kiállított Szent Koronát, valamint a koronázási ékszerek hiteles másolatát.