Biztonsági szakértőként küldte feladatellátásra a katasztrófavédelem.  Már kiutazásának napján¸ február 21-én, a repülőgépen megkezdte munkáját. A tűzoltó ezredest február 20-án választották ki a Törökországban működő EU polgári védelmi csoportba.

Az ezredes biztonsági szakértőként tevékenykedik

Az EU Bravo CPT csapat részeként kezdte meg tevékenységét. 

"Egyenesen Ankarába érkezett, útközben a Bravó csapat helyettes vezetőjével egyeztette a teendőket. A csapatvezető felkérésének megfelelően a magyar szakértő áttekintette az előző csapat biztonsági dokumentációját, amelynek kiegészítését már meg is kezdte."

Erről tájékoztatott a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Előkészítői jelleggel a csapat biztonságát célzó áttekintő információkat juttatott el a csatlakozó szakértőknek a katasztrófa sújtotta országról, akiknek a figyelmét arra is felhívta, hogy internetkapcsolat nélkül is elérhető térképpel, megfelelő egészségvédelmi eszközökkel is rendelkezzenek, ezek ugyanis elengedhetetlenek a törökországi munkavégzéshez.


A földrengés sújtotta Törökországba a HUNOR Mentőszervezet hazaérkezése után két szakértőt delegált a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, egyikük logisztikai háttértámogatóként, másikuk a polgári védelmi csoport biztonsági szakértőjeként tevékenykedik.