Fekete István műve zenés előadás alapjaként szolgál, Gémes Antos rendezésében viszik színre a Pesti Magyar Színházban, március 9-én. A Színház Ifjúsági – és Családi Színház társulata  két felvonásban viszi színpadra a darabot. A teátrum célja, hogy olyan előadásokat vigyen a közönség elé, mely megszólítja a fiatal generációt is.   

A Valahol Európában, A kincses sziget, az Oliver! és a Madagaszkár című musicalok után érkezik a nagyszínpadra Fekete István műve alapján készült Tüskevár, melyet zenés játékként definiált a Hevesi Sándor téri teátrum.

Az Olt Tamás – Szirtes Edina „Mókus” – Váradi R. Szabolcs által írt színdarabot Deres Péter – Gémes Antos – Szemenyei János alkalmazta a Magyar Színház színpadára. A produkció törekszik az 1957-ben megjelent regény mondanivalóját átadni a ma emberének. De befogadhatóan a kamaszok felé. 


A darab cselekménye hangsúlyozottan a jelenben zajlik, a felnőtté válás nehézségeiről, a barátságról, az útkeresésről szól, arról, hogy minden serdülőnek jár egy „nagyapai hős”.  A maximális élményt adják a darabban látható  zenés, táncos betétek, népi motívumok,  rap  és slam poetry.  

Legyen Tiéd a színházi élmény, miközben biztosan felsejlik majd kamaszkorod "Tüskevára"!