Újabb okoszebra Szekszárdon. Elkészült az új okoszebra a kereskedelmi szakközépiskolánál, aminek a hivatalos átadása még nem történt meg, de már működik. Egy ilyen típusú zebra már régebb óta van a Szent István téren.  A Szent László utcán található gyalogátkelőhely egyike a három legveszélyesebb jelzőlámpa nélküli zebrának Szeszárdon, ezért is látták indokoltnak a beruházást.  

"A Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával történhetett meg az okoszebra telepítése, mely összesen négymillió forintba került. A költséget fele-fele arányban állták a felek"

– nyilatkozta a sajtónak a helyszínen Gyurkovics János alpolgármester. 

Az útburkolatban elhelyezett LED prizmák segítségével, villogó fénnyel hívja fel az autósok figyelmét a zebrán éppen áthaladó gyalogosokra.

Pénteken felújítják a Szent István térit

A Szent István téren található hasonló rendszerrel működő gyalogátkelő állapota az évek során erősen leromlott. Ennek felújításáról is döntött az önkormányzat. A kivitelezés november 11-én, pénteken kezdődik és még aznap be is fejeződik. 

A munkálatok ideje alatt várható sávos forgalomkorlátozás a helyszínen, ezért az arra közlekedők figyelmét és türelmét kéri a polgármesteri hivatal!

(fotó: szekszard.hu)