1 hét

Május 27-ig tart az „okoszebra szavazás” a Generali a Biztonságért Alapítvány honlapján. 

Szekszárdon a Zrínyi utca 1-nél található gyalogátkelő kap plusz világítást és útburkolatba épített LED prizmákat, ha sikerül nyernünk. 

Kitétel volt, hogy az iskolába igyekvő gyerekek biztonságos módon kelhessenek át az úttesten, és további előny, hogy sok vidéki is erre közelíti meg az autóbusz pályaudvart, valamint a vasútállomást. 

Annak ellenére, hogy a gyalogos balesetek száma évről évre javuló tendenciát mutat hazánkban, a Rendőrség tavalyi adatai szerint 2023-ban még mindig több mint 800 gyalogost ütöttek el kijelölt átkelőhelyen, melyből 18 volt halálos kimenetelű, 290-en pedig súlyos sérülést szenvedtek. 

Már szavazhatsz! Többször is!

Idén újabb magyar települést tesz biztonságosabbá a Generali a Biztonságért Alapítvány a közlekedésbiztonsági kezdeményezésével – az elmúlt években eddig több, mint 60 okoszebra került kialakításra országszerte az alapítvány támogatásával. A Pearl Enterprises Kft. kivitelezésében megvalósuló SafeCross® projekt célja a gyalogosbiztonság támogatása, valamint a közlekedésbiztonság fontosságára való figyelemfelhívás. 


Idén többek között Baja, Békéscsaba, Eger, Esztergom, Miskolc, Szekszárd, Szombathely, Sopron, Zalaegerszeg vagy a további 8 városból egy gazdagodhat okoszebrával szeptemberben, várhatóan az új tanév kezdete előtt.

„Az „okoszebra szavazás” tavalyi győztese Mohács volt”

– mondta helyszíni sajtótájékoztatóján Gyurkovics János, alpolgármester, aki bízik az összefogásban.

Itt tudsz szavazni, többször is leadhatod voksodat >>>