0:00
/
A szekszárdi családok egyre többen készítenek adventi koszorút

Ez a legfrissebb tapasztalat, persze a legjobb, ha az egész család együtt tud készülni a várakozás időszakában. A városban már hagyománya van annak, hogy közösségek találkoznak és megélik a meghitt pillanatokat. Janó Attiláné Vali ennek az időszaknak egy emblematikus figurája Tolna megye székhelyén. A hitoktató szeretettel készíti nem csak az óvodás és kisiskolás korú nebulóit az adventi ünnepkörre, hanem bevonja a család felnőtt tagjait is.


„130-140 család érkezett adventi koszorút készíteni, ami nagyon jó érzés. Sok tanulóm fotót küldött arról a koszorúról, melyet otthon készítettek. Nagyon szép, ha együtt készül a család.”


Lila, lila, rózsaszín, lila

Minden gyertyának van jelentése, melyről beszélgetek is a gyerekekkel.

„December 11-én diákmise lesz a belvárosi templomban, énekelni fognak a fiatalok. A Szent Rita Katolikus Óvoda ovisai pedig kis műsorral készülnek a Mikulás váróra. Ez a rózsaszín, vagyis az öröm vasárnap.”


December 15-16-án Adventi Udvarral készülnek, a Garay téri Szent József Katolikus Általános Iskolában. Az esemény nyitott, szívesen látnak mindenkit. A kis standokon kézműves alkotások és egyfajta termelői vásár lesz majd.