Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mások mellett ez a kérdés is szerepel a katasztrófavédelem legújabb online tesztjén. Ez sorrendben már a huszonnyolcadik. 

Az online kvízben szereplő kérdések a fűtési szezon aktuális kérdéseivel foglalkoznak. 

Nem véletlenül. A teszt elkészítése során mindig figyelemmel vannak a szezonális veszélyre. Így volt már szó a szabadtéri tüzekről, de arra is felhívták a figyelmet, hogy az adventi gyertya a maga szépséges hangulata mellett bizony veszélyes is. 

A fűtési időszak küszöbén

Sőt,  a küszöbön állunk, hiszen az őszi napok már okot adtak arra, hogy „bekapcsoljuk a fűtést”. 

Felhívják a figyelmet a tüzelő- és fűtőberendezések karbantartására, illetve mindazokra a teendőkre, amelyek elengedhetetlenül fontosak ahhoz, hogy a fűtési szezon kockázatmentesen induljon. Foglalkoznak a fűtőanyagokkal, az otthonok biztonságával, és természetesen a füst- és szén-monoxid-érzékelők hasznával is.

A teszt kitöltése jó arra, hogy képben legyél abban, mennyire vagy képben a témát illetően. E mellett segítheted a szakemberek munkáját. Hiszen visszajelzést kapnak arról, hogy a jövőben milyen tűzmegelőzési témákban szükséges pontosítani, bővíteni a lakosság ismereteit.

Erre például tudod a választ?

Milyen tüzelő- és fűtőberendezések használata esetén fordul elő leggyakrabban szén-monoxid-mérgezés?

  • a) nyitott égésterű tüzelő- és fűtőberendezéssel történő fűtés esetében
  • b) zárt égésterű tüzelő- és fűtőberendezéssel történő fűtés esetében
  • c) elektromos hősugárzóval történő fűtés esetén

    (fotó: pixabay.hu)