Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magyarnándor és Nógrádkövesd, Balassagyarmat és Drégelypalánk között, miután szombat hajnalban elérte Nógrád megyét is a délnyugat felől érkező kiterjedt zivataros rendszer, károkat okozva.

Fa dőlt a vasúti pályára

A Balassagyarmatról Aszódra 3:49-kor elindult személyvonat a fának ütközött.  A Balassagyarmat – Aszód vonalon jelentős késésekkel kell számolni. Balassagyarmat és Drégelypalánk között sem közlekednek a vonatok, a sínekre dőlt fa miatt. A kidőlt fának nekiütközött a Balassagyarmatról Vácról 3:22-kor elindult személyvonat.

A MÁV-START pótlóbuszt rendelt el

Aszód és Galgamácsa között sincs vonatközlekedés, a vasúti pályára dőlt fa miatt leszakadt a felsővezeték.

Pest vármegyét is elérte a zord idő

A tűzoltókhoz csak Budapestről másfél óra alatt több mint hatszázhatvan bejelentés érkezett, túlnyomó részt a pesti oldalról. A fővárosban pincékbe, garázsokba, alagsori lakásokba, aluljárókba befolyt víz kiszivattyúzásához, kidőlt fák és leszakadt ágak eltávolításához kértek segítséget. Szigetszentmiklóson jelentős a vízkár. Gödöllőn a 3-as főút Szabadság úti szakaszán fák dőltek az úttestre, míg a Tisza utcában fenyőfa dőlt egy családi házra, és beszakította a tetőt.

Tolna és Fejér vármegye is "kapott"

Sok munkát ad a vihar a tűzoltóknak Fejér és Tolna vármegyében, az esetek többségében kidőlt fákat kell eltávolítaniuk az utakról. Fakidőlések miatt kértek segítséget Regöly, Simontornya, Rétszilas, Cece, Sáregres, Döbrököz és Szabadegyháza településről is. Nagylókon, a Belátó utcában beszakadt egy ház teteje, és ledőlt a kémény, több utcában pedig villanyoszlop, illetve fák dőltek ki. A Sárosdot és Hantost összekötő utat le kellett zárni, mert eltorlaszolta egy fa. Velence és Pusztaszabolcs között szintén több fa kidőlt az útra Pusztaszabolcson, a Mátyás király utcában egy ház tetejét is megrongálta a vihar.