Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

 A Foster the People (2009) egy amerikai indie pop együttes, mely dalaiban számos zenei stílust ötvöz, leginkább mégis a dance hatású pop, rock kategóriával lehet jellemezni őket. Az együttes, mely a rajongóbázisát fesztiváloknak (Coachella) és kisebb klubkoncerteknek köszönheti, két Grammy-jelöléssel is büszkélkedhet. A hazánkban is többször megforduló csapat több év után most egy új, diszkófényes, nyári dallal tért vissza, mely a Lost In Space címet kapta – tudhatjuk meg a MUSICDAILY oldaláról.

A dal producere az énekes, Mark Foster, a társproducere, dalszerzője pedig a társa, Isom Innis. A szám a '70-es évek diszkó, funk, jazz és gospel hangzásának elemeit ötvözi, míg szövege a mai, modern élet  kihívásairól, a mindennapokból való kiszabadulás vágyáról szól. A szöveg és a zene ennek megfelelően egyaránt nosztalgikus és optimista. A dalhoz készült klip élénk, színes képi világával és táncmozdulataival pont az említett évek jellegzetes időszakát és az ikonikus Studio 54 hangulatát kelti életre.

A track beharangozója a csapat 4. stúdióalbumának, a Paradise State of Mind-nak, ami aug. közepén fog megjelenni. Az album grafikája eredetileg Matt Hansel olajfestménye volt, mely a tudat különböző tereinek lényegét ragadja meg.