0:00
/
Ágyúgolyóra hegesztett füles golyó

Súlyemelés alapok, a golyók mozgatása – ez a kettlebell. Kiss Csaba és Palkó Csilla mindennapjainak szerves része. Sőt! Ez tölti ki életüket. Az eredmények pedig magukért beszélnek. A közelmúltban Hódmezővásárhelyen lezajlott világbajnokság után beszélgettünk.

"Nekem a futás volt a nagy szerelmem, de sérülés miatt kellett lemondanom róla. Viszont  szerettem, volna sportolni. Így találtam a kettlebellre és Kiss Csabira, akivel azóta az életben is egy párt alkotunk, nem csak a teremben. Imádok versenyezni és a Csabi ideális társ hozzá"

– kezdte az élménybeszámolót Csilla, aki láthatóan még mindig az emlékek hatása alatt van. Nem is csoda. Világbajnok lett!

36 országból 540 versenyző küzdött egymással és önmagával

Pontos beosztással indultak a versenyzők, mindenki tudta mikor fog szerepelni. Első nap 10 perces számok mentek, másnap 10 perc, de két gyakorlattal. Majd jött a 30 perces megmérettetés a harmadik napon. Minél több ismétlést szabályosan  kivitelezve.

"Mást nem is hallasz ilyenkor csak a bírói utasításokat."

A Bonyhádi Sparta Akadémia Sportok Egyesület elnöke Kiss Csaba büszke növendékeire, többen értek el kimagasló eredményt."Az egyesületből tizenketten voltunk az indulók között,  4 arany 3 ezüst éremmel tértünk haza. Csilla világbajnok lett, az akkori világbajnokot verte, aki szintén magyar. Ez egyfajta rivalizálás, de még sem az. Megmaradtak barátok! Én második lettem a kategóriában, közel 50 évesen 28-30 évesekkel versenyeztem."

Mint fogalmaztak ez a sport, mindenkinek ajánlott, de mint máshol itt is fontos, hogy szakember, edző tanítsa meg az alapokat, elkerülendő a sérülés. Az edzésre látogatók között van 6-7 éves és van hetven feletti. Számukra ez egy nagy család, egy olyan közösség, ahol szeretnek együtt lenni.


Közösségi poszt a VB után egy héttel

Csilla által éljük át mi is az öröm pillanatait:

"Egy hétig nem is tudtam feldolgozni, egy hét után ültem a profilomhoz sírás nélkül. Világbajnok lettem! Igazi érzelmi cunami uralkodott rajtam az elmúlt héten. Alig tudtam sírás nélkül beszélni a történtekről…Nem találom a szavakat, magam is alig hiszem el mit élhettem át. Hosszú utat tettem meg idáig. Az elmúlt fél évben minden nap ezzel az álommal keltem és feküdtem le, mindennél jobban akartam és tettem is érte nap mint nap. A WKSF World Championship által szervezett Világbajnokságon kategóriámban a legjobb lettem.  30 perc alatt 561 nyomtam a 16 kg os golyót a fejem fölé. Ezzel az ismétlésszámmal elértem CMS nemzetközi rangot Candidato Master Sport melyről még álmodni sem mertem.  Nekem, nekünk szólt a Magyar himnusz…Felemelő érzés a dobogó legfelső fokán állni… Láttam,hogy mi Magyarok is képesek vagyunk csapatban dolgozni, segíteni, harcolni együtt, egymásért, az érzés csodás!!!Jó volt Magyarnak lenni.Jó volt Bonyhádinak lenni."

"Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni."