Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Hogyan tudnék élni nélküled? című musicalnek 700 millió forintot adott a Nemzeti Filmintézet (NFI).

A zenés film forgatókönyvírói Kormos Anett humorista (A mi kis falunk) és Goda Kriszta (Csak szex és más semmi; Szabadság, szerelem; Kaméleon), a rendező Orosz Dénes (Poligamy; Coming out; Seveled), a producer pedig Kirády Attila (Mintaapák). A film a korábban az RTL, majd a TV2 műsorait vivő legnagyobb műsorgyártónál, az IKO-nál forog. 

A Hogyan tudnék élni nélküled? az NFI közleménye szerint „két fiatal mindent elsöprő szerelmének története” és „örökzöld slágereket, látványos táncjeleneteket, érzelmes és szórakoztató moziélményt ígér”, mindezt a „festői Balaton-felvidéken”. 

„A zenei karrierjében és magánéletében is megrekedt harmincas főhősnő egy ismeretlen férfi által írt levélköteget talál elhunyt nagyapja házában. A levelekből egy magával ragadó szerelmi történet rajzolódik ki 1989-ből, amikor a főhős édesanyja barátnőivel a Balatonnál nyaral, és közös életét tervezi az apja által számára kijelölt és természetesen »minden szempontból tökéletes« vőlegényével. A lányok megismerkednek egy rockzenekar tagjaival … és mindent elsöpör a szerelem”

Az NFI Filmszakmai Döntőbizottság legfrissebb határozatait (köztük egy 120 milliós Inkubátor-támogatást) itt találjátok. A filmfinanszírozás jelenlegi megborult helyzetéről két nagyobb anyagban is foglalkoztunk, ezeket itt és itt tudjátok elolvasni, az elsőfilmeseket támogató, korábban sikeres Inkubátor Program változásairól pedig itt írtunk részletesen.