Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Napsütés, tavasz, gyönyörű színekben pompázó fák és rengeteg, színes program – április van, az év negyedik hónapja, amely igazán tartalmas lesz a Babits Mihály Kulturális Központ számára.

A programkínálatban főszerephez jut a tánc és a zene: április 8-án Mujahid Zoltán koncertje a legendás énekes, Szécsi Pál előtt tiszteleg, majd 19-én a Szekszárdi Magyarnóta Klub nótaestje, április 28-án pedig a második születésnapját ünneplő Hangszerelem Zenestúdió nagykoncertje várja a dalok szerelmeseit.

A Tánc Világnapjára készülnek

Április végén visszatér az intézménybe a Virsky, azaz a legendás és méltán világhírű Ukrán Állami Népi Együttes, emellett nagyon készülünk a Tánc világnapjára is. A színházteremben április 18-án a Fat Pig című vígjáték okoz feledhetetlen perceket, április 26-án pedig a Kossuth-díjas Pásztor Erzsinek szólhat a taps, aki a Veri az ördög a feleségét című darabbal érkezik a városba. A felsoroltak mellett ebben a hónapban is kortyolhatják a kultúrát az érdeklődők a Kultúrkortyok Szabadegyetemnek köszönhetően.

A Márványteremben 26-án a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat „Das Sterntal” című pályázatának kiállítása várja a képzőművészet szerelmeseit. A felsoroltak mellett a mozifilmekkel, előadásokkal, egy bulival a Placcon, valamint a testet és a lelket egyaránt feltöltő programokkal várják az érdeklődőket.