A közelmúltban egy nyílt rúdsport házibajnokságot rendeztek Budapesten. A megmérettetésen egy tehetséges szekszárdi versenyző, Takács Eszter is indult és szép eredménnyel zárta a bajnokságot.Több kategóriában lehetett indulni, voltak egészen kezdőktől a haladókig. Eszter a középhaladó kategóriában versenyzett és aranyérmet hozott haza.

„Egyedül voltam a kategóriámba, viszonylag könnyű volt így első hallásra elérni ezt az aranyérmet, viszont ami mögötte van munka, az azt gondolom, hogy megérte.” – meséli az aranyérem büszke tulajdonosa.

Esztert Gárdai Laura készítette fel, akinek tavaly februárban nyílt meg Szekszárdon a rúdfitnesz stúdiója. Rengeteg munka van a több mint 3 perces csoda mögött, amit Eszter hetekig gyakorolt.

„Szabit vettem ki arra a hétre, hogy össze tudjuk tenni a gyakorlatot és ami eszünkbe jutott, raktuk egymás mögé, raktuk az elemeket és szépen egy két-három alkalom alatt állt össze annyira a koreográfia, hogy az teljes egészében meglegyen. Mikor meg volt a gyakorlatom, utána hangoltam szépen az elemeket, hogy kicsit folytonosabb legyen, kicsit finomabb.” – mondja.

Lesz folytatás!

A szekszárdi tehetség mindenképpen szeretne további versenyeken részt venni, hiszen mint mondja, ez a fajta sport rengeteget adott neki az elmúlt kicsit több, mint egy évben. Legjobban azt szereti benne, hogy változatos, minden nap akad valamiféle új kihívás, illetőleg a gondjairól is megfeledkezik az ember arra az egy órára, amíg fent van a rúdon és úgy megy ki a teremből, mintha kicserélték volna. A versenyen kapott építő kritikákat, azokból is tud tanulni és továbbra is újabb és újabb célokat tűz ki magának.

Szívből gratulálunk az eredményéhez!