Kezdőlap TOLNA Tolna - Gazdaság

Augusztusban még várják az adományokat!

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
0:00
/
Augusztusban még várják az adományokat!

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program, a Kárpát-medencei gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogásának nemes gondolatából mára az egyik legjelentősebb, legszélesebb tömegeket megmozgató, nemzeti szintű karitatív kezdeményezéssé terebélyesedett.

„A mag szárba szökkenése annak volt köszönhető, hogy a magyar gazdálkodókat egyesítette a bennük élő zsigeri ösztön, az egymás és az elesettek iránti szolidaritás eszméje”

– olvasható a magyarokenyere.hu oldalon.

A Pécsről indult gondolat 10 esztendő alatt kiteljesedett, az anyaország után az elszakított nemzetrészek, majd a diaszpóra is bekapcsolódott a programba. A mozgalom indulásakor összegyűlt 10 tonna gabona több mint százszorosára bővült, a csatlakozó gazdálkodók száma pedig szerte a Kárpát-medencében szintén évről évre rekordot dönt, amely egyre közelebb visz a program küldetésének beteljesítéséhez, nevezetesen hogy minden szükséget szenvedő magyar ember asztalára kerülhessen mindennapi kenyér.

 

"Bízunk a vármegye gazdáiban, hiszen önzetlenségüket már korábban megmutatták"

– fogalmazott Vendégh Edit a NAK Tolna Vármegyei elnöke.

A szeretet erejéből táplálkoznak

Ezért is lehet töretlen a program fejlődése.  A szervezők és a karitatív tevékenységet folytató civil szervezetek tudják, hogy továbbra is számíthatnak a magyar gazdákra.

Tolna vármegyében is várják az önzetlen adományozókat!

(fotó: pixabay, Vendégh Edit Facebook oldala)