Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

 

Idén már 52 éves az Aerosmith, akik nemrég két és fél év és különféle problémák után ismét színpadra léptek. Steve Tyler és Joe Perry öt évtizede a banda oszlopos tagjai, a kapcsolatuk azonban korántsem volt mindig felhőtlen és egyes hírek szerint a színpadon kívül a mai napig ki nem állhatják egymást.
 

A párost sokáig csak a Toxikus Ikrekként emlegették önpusztító életmódjuk és féktelenül drogozásuk miatt, amiről a zenekar basszusgitárosa, Tom Hamilton ezt nyilatkozta: "a sajtó kezdett el Toxikus Ikrekként hivatkozni Steven-re és Joe-ra. Eljutottunk arra a pontra, hogy bármit megkaptunk, amit akartunk, és ez nagyon veszélyes. Hatalmas villáink, Ferrarijaink és persze végtelen drogkészleteink voltak. Mégis hova vezethet az ilyesmi?"
 
Bár Tyler és Perry jól tudtak együtt dolgozni, a drogok és a folyamatos bulizás egy idő után az alkotói munka rovására ment és a két zenész kapcsolatában is feszültségeket okozott. A helyzet végül annyira elfajult, hogy egy heves vita után a gitáros 1979-ben úgy döntött, kilép az együttesből.
Perry ugyan öt évvel később visszatért és azóta is együtt zenélnek, a színpadon kívül azonban nem igazán van kapcsolat köztük. A gitáros 2014-ben adta ki Rocks: My Life In And Out Of Aerosmith című könyvét, amelyről így nyilatkozott: "Steven már megírta a saját igazságát az ő könyvében, és természetesen joga van hozzá, hogy úgy értelmezze a dolgokat, ahogy akarja, ugyanakkor remélem, hogy ő is elfogadja, hogy én sok mindent máshogy láttam és éltem meg. Az is biztos, hogy én nem adok senki szájába szavakat és nem hozok fel olyan beszélgetéseket, amiket nem is hallhattam."