Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A néhai svéd DJ, producer és zeneszerző Tim Bergling, vagy ismertebb nevén Avicii (1989) volt az elektronikus tánczene (EDM) világának egyik legismertebb alakja. A lemezlovas 16 éves korában kezdett el zenéket készíteni, tehetségének köszönhetően számos dalával a listák élére került. Legismertebb slágerei között szerepel a Wake Me Up, a Levels, a Hey Brother, az I Could  Be The One (ft. Nicky Romero), a The Nights és az Addicted to You. Azonban a fiatal lemezlovas nehezen birkózott meg a gyorsan jött sikerrel és a népszerűséggel járó negatív hatásokkal. 2018-ban öngyilkosság következtében életét vesztette, melynek hátterében függőségei, folyamatos egészségügyi problémái (hasnyálmirigy-gyulladás, alkoholizmus) álltak. Halála után édesapja, Klas és a családja létrehozott egy alapítványt, a Tim Bergling Alapítványt, melynek célja a mentális egészség és az öngyilkosság megelőzése mellett a természetvédelem támogatása. Avicii életműve maradandó nyomot hagyott a zenei világban, öröksége ma is inspirálja a rajongókat. 

A májusi Glamour-ban pedig arról olvashattunk, hogy a néhai lemezlovas korábbi barátnője, Emily Goldberg, akinek úgy tűnt, hogy sikerült a rákkal megküzdenie, a hónap közepén tüdőembólia következtében szintén életét vesztette. S bár a férfi halálakor már nem alkottak egy párt, a szakításuk után is követték egymás életét. A hír hallatán Emily utolsó posztjait az Avicii-rajongók együttérző üzenetekkel árasztották el. "Remélem újra találkoztok Timmel és együtt élvezitek a békét.- olvasható az egyik hozzászólótól.