0:00
/
Az első fecskék után jönnek a többiek

Ez is elhangzott azon a bejáráson, melynek helyszíne a szekszárdi Ipari Park területe volt. A kivitelezők tartják a határidőket, sőt, lehet, hogy korábban elkészül a projekt. Az ipari park fejlesztésével új cégek is otthonra lelhetnek Tolna vármegye székhelyén.


"Az első számú ipari park ezzel a fejlesztéssel megtelik, az itt létrejövő csarnokfelület és a régi épületek felújítása komoly lehetőség a Szekszárd és környéki vállalkozások számára. Jelenleg több, mint ötszázan dolgoznak 27 vállalkozásban"

– fogalmazott Horváth István a térség országgyűlési képviselője, akinek köszöntetet mondott Szekszárd Megyei Jogú Város alpolgármestere, Gyurkovics János.

" Ezen a területen pár éve még katonai épületek sokasága állt, lepusztult környezetben, ma pedig a város pezsgő és gazdaságilag fejlődő területét találjuk. Semmi sem veszélyezteti a szeptember 30-i befejezési határidőt. Köszönetet mondok Horváth István országgyűlési képviselőnek, aki a projekt elindításához hiányzó mintegy 700 millió forintnyi összeget kormánytámogatásból korábban megszerezte."

Nem szabad pihenni

Folytatni kell a gazdaságélénkítő folyamatokat – hangzott el a bejáráson. A Szekszárdi Ipari Park most zajló fejlesztése közel 2,8 milliárd forintnyi támogatással bír. A kivitelezés első üteme lezárult.

A kivitelezők nevében Czank Géza, a szekszárdi Sz+C Stúdió Kft. ügyvezetője és  Papp Dávid, a bátaszéki Bátépker Kft. képviseletében mutatta be a folyamatban lévő illetve a már befejezett munkákat.  A projekt részeként közműkialakítás, épületfelújítás és energetikai korszerűsítés egyaránt zajlik.


(megszólalók: 1. Horváth István, országgyűlési képviselő, 2. Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere, 3. Czank Géza, ügyvezető, SZ+C Stúdió Kft., 4. Papp Dávid, tervező, Bátépker Kft.)

(fotó: Borsi Zsolt)