Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
0:00
/
Az iskolai bántalmazásról is szó esett a konferencián

Csütörtökön rendezték meg a A közoktatás, mint szociálpedagógiai színtér” elnevezésű konferenciát a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karon. 

A résztvevők 10 előadást hallhattak, valamint a szürke nénékről is megemlékeztek, illetve kísérő programként megtekinthették a GYKTV Rózsakert Gyermekotthon gyermekeinek alkotásaiból létrejött tárlatot. 

A karon szociálpedagódia mesterképzés folyik, ettől az évtől kezdve pedig alapképzésre is jelentkezhetnek a tanulók. A mesterképzés egyik alapkövét jelenti a képzés és kutatás konferencia, ahol a hallgatók eddig megszerzett tudásukról adhatnak számot. Az idei konferencia is egy ilyen állomásnak számított. A hallgatók idén oktatóikkal összefogva hozták létre az előadásokat.

Az előadások olyan témákról szóltak, amelyek nagyban érintik a mai kor kérdéseit. Ilyen volt például a táncterápia, mint szociálpedagódia területén alkalmazható lehetőség, vagy az érzékenyítés, amely a szociálpedagódiában egy új szempontnak számít, de esett szó az iskolai bántalmazásról és a digitális függőségről is.