Élménybeszámolót tett közzé a Szekszárdi I. Béla Gimnázium Kollégium és Általános Iskola a weboldalán. A bélás diákok a mohácsiak messze földön híres, hagyományos farsangján, a Busójáráson búcsúztatták a telet. Izgalmas és felszabadító télbúcsúztató ünnepség, ijesztőnek ható maszkok, hatalmas, szőrös bundák, koporsó égetés, kereplők, ágyúdurrogás, busók, jankelek meg alakoskodás Farsangvasárnaptól Húshagyókeddig.


Ötvenen indultak el a „farsang farka” napján

Céljuk – mint minden látogatónak – elűzni a telet, no és élményeket gyűjteni a közösségi program során. Ez a farsangi program hagyományteremtő szándékkal indult a bélások életében, idén 1. alkalommal jártak a busók városában.


Túl a maszkokon

Englert Antal népi iparművész maszkfaragó műhelyében a maszkfaragás rejtelmein túl sok érdekességgel találkozhattak még a szekszárdi télkergetők. A program része volt egy időszaki kiállítás megtekintése, ahol Csizmazia Ferencné vezetésével hallgathattak az érdeklődők a hagyományokról, népszokásokról.Az élményteli pillanatokról a tanári gárdából Nemes András, a diákság köréből pedig  Taksonyi Péter kapta el a legjbb pillanatokat. A fiatalok a főtéren együtt ropták a táncot a busókkal, maskarásokkal.  Majd égették el a tél koporsóját, amit a busókkal vegyült örömtánccal zártak.